## Alex just received an increase in wage of 2.75 per hour.Before the raise went into effect he was earning 14.05 per hour. How much is tge inc

Question

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

## Answers ( )

Answer:

$171

Step-by-step explanation:

We are asked to calculate his wage increase for a 36 hour work week.

Firstly, we calculate the amount he was earning at the old paying template where he was paid 14.05 per hour. Hence for a 36 weeks work hour, he would have earned 36 * 14.05 = $505.8

His new earnings per hour is 14.05 + 2.75 = $16.8

His earnings, based on new paying template would be 16.8 * 36 = $676.8

His increase in wages for a 36 hour work week would be $676.8 – $505.8 = $171

Step-by-step explanation:

Below is an attachment containing the solution.